21-09-12

KORTPARKEREN IN MIDDELKERKE

Kortparkeren in zijstraten Leopoldlaan ingevoerd

 

Middelkerke -  Het gemeentebestuur van Middelkerke heeft op 11 parkeerplaatsen in de zijstraten van de Leopoldlaan het kortparkeren ingevoerd. 
Voortaan zal er het hele jaar door op deze plaatsen niet langer dan dertig minuten geparkeerd mogen worden.  De maatregel wordt telkens kenbaar gemaakt door een parkeerbord met vermelding ’30 minuten’.  (zie foto) 

“In de Jean van Hinsberghstraat, de Parijsstraat, de Kemmelbergstraat en Jules van den Heuvelstraat zijn er nu in totaal 11 parkeerplaatsen waar je maximum een half uur mag parkeren.  De plaatsen liggen telkens vlakbij de Leopoldlaan.” Zegt burgemeester Michel Landuyt (Open VLD).
“De bedoeling is dan ook dat klanten van lokale handelaars er vlot hun wagen kwijt kunnen.  Sommige plaatsen worden – vooral buiten  de dagen wanneer het parkeren betalend is*  -  van ’s morgens tot ’s avonds ingenomen.  Met deze maatregel willen we het dus makkelijker maken om een parkeerplaats te vinden, voor wie bijvoorbeeld even bij een lokale handelaar langsgaat.” aldus schepen van mobiliteit en lokale economie Janna Rommel-Opstaele (Open VLD).

“Een parkeerschijf leggen is niet noodzakelijk, maar de politie zal wel controleren of er op deze plaatsen niet langer dan een half uur geparkeerd wordt” verzekert burgemeester Michel Landuyt tot slot.

 

De parkeerplaatsen ’30 minuten’ zijn gelegen in de betalende zone ‘Leopoldlaan’ en blijven dan ook betalend in juli, augustus en de paasvakantie en tijdens de weekends en feestdagen vanaf de paasvakantie tot eind september. Tijdens deze betalende periodes kan er - mits het leggen van een ticket -  in de zone ‘Leopoldlaan’ wel een kwartier gratis geparkeerd worden.
*
Meer info over het betalend parkeren in de zone Leopoldlaan: http://middelkerke.be/page1104325449.aspx

kortparkeren leopoldlaan.jpg

 

17:36 Gepost door mario declerck | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Zondag ll waren mijn vriendin en ik in Middelkerke. We parkeerden onze auto en tot onze grote verbazing vonden we een boete onder onze ruitrwisser
Er was geen enkele aanduiding dat er een parkeerschijf moest gelegd worden. Oh ja, een klein onnozel stickerke op een ander verkeersbord waar geen kat op let. Dit is pure misleiding en diefstal. We waren van plan "iets" te doen in Middelkerke, maar nu kan uw gemeente de boom in. Dit is pure opzettelijke misleiding en diefstal

Gepost door: vandebroucke luc | 01-10-12

Bovenstaande mail is OOK GERICHT AAN DE HEER BURGEMEESTER LANDUYT of is't intussen al iemand anders!!!!!

Gepost door: Dimitri KIMPE | 07-12-13

De commentaren zijn gesloten.