31-05-12

SLUZE KERMESSE 2012

Sluze kermesse was dit jaar terug een publiekstrekker, na 2 jaar werd de kermesse terug georganiseerd op onze markt, het was het ganse weekend op de koppen lopen, kan ook niet anders met optredens van Willy Sommers, Yves Seghers, vesparit en het Jettie Palletie.

sluze01.jpgsluze02.jpgsluze03.jpgsluze04.jpgsluze05.jpgsluze06.jpgsluze07.jpgsluze08.jpgsluze09.jpgsluze10.jpgsluze11.jpg

09:00 Gepost door mario declerck | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

VESPA RIDEOUT MIDDELKERKE 2012

08:52 Gepost door mario declerck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-05-12

POP IDOOL 2012 WINNARES

Léana, die deel uitmaakt van 'Paul Bruna's Variétéshow', is zondagavond winnares geworden van Pop Idool 2012 in Oostende (Stene). Om fier op te zijn !

Proficiat !

475464_3558850223223_1631791968_2638502_715699884_o.jpg

07:09 Gepost door mario declerck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-05-12

BBQ Open Vld Middelkerke

Open Vld Middelkerke staat sterker dan ooit, met ruim 1000 bezoekers kan men zeggen dat dit een zeer succesvolle   BBQ was, de sfeer was opvallend positief, zelfs Vincent Van Quickenborne kwam onze afdeling een hart onder de riem steken, andere opvallende aanwezigen waren Bart Tommelein, Roland Defreyne, Louis Bril en heel wat Provinciale kandidaten uit onze regio. Na de voorstelling van de gemeentelijke en provinciale lijst was het de beurt aan De Romeo's om de tent in vuur en vlam te steken, deze 3 playboys zorgden voor een uurtje volle ambiance, de DJ nam over en draaide tot in de vroege uurtjes. 

voor meer foto's klik op de kleine afbeelding

BBQ Open VLd Middelkerke

IMG_9699.jpg

18:45 Gepost door mario declerck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-05-12

Open Vld lijst Middelkerke

Open VLD Middelkerke maakte zaterdag als eerste haar lijst bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen 2012 op een mega barbecue voor 1000 man

Na een oproep van Vice-eerste Minister en Pensioenminister Vincent Van Quickenborne om de Open VLD-ploeg van Middelkerke te belonen voor het geleverde werk in de afgelopen 6 jaar, werden de kandidaten één voor één voorgesteld door het duo Burgemeester Michel Landuyt en Eerste Schepen Janna Rommel-Opstaele.

Opvallend is dat enkele nieuwe jongere vrouwen de lijst vervoegen.  Zowel de badplaatsen Middelkerke, Westende en Lombardsijde, als het hinterland zijn goed vertegenwoordigd.

Met uitzondering van de plaatsen 16 en 17 die nog worden vrijgehouden, ziet de lijst er als volgt uit:

1.     Janna Rommel-Opstaele, Leffinge

2.     Michel Landuyt, Middelkerke

3.     Johnny Devey, Wilskerke

4.     Carine De Jonghe, Middelkerke

5.     Geert Galle, Leffinge

6.     Natacha Lejaeghere, Westende

7.     Lisette Maurau-Jonckheere, Middelkerke

8.     Liliane Loosbergh-Viaene, Wilskerke;

9.     Mario Declerck, Middelkerke

10.  Franky Annys, Slijpe

11.  Linda Feys-Peelman, Westende

12.  Rony Reynaert, Westende

13.  Inge Demoen, Middelkerke

14.  Cécile Bulcke-Vandenbussche, Sint-Pieters-Kapelle

15.  Eddy Viaene, Lombardsijde

18.   Yentl Mestdagh, Middelkerke

19.  Sara Peere, Middelkerke

20.   Isabelle Depla, Westende

21.   Vicky Vanhee, Lombardsijde

22.   Lucien Niville, Westende

23.   Tom Lingier, Westende

24.   Frederick Spaey, Middelkerke

25.   Bart Vandekerckhove, Middelkerke

Carine De Jonghe en Geert Galle vertegenwoordigen Middelkerke  tevens op de Open VLD lijst voor de Provincieraad, respectievelijk op de 3de en de 8ste plaats.

groepsfoto.jpg 

 

20:17 Gepost door mario declerck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13 juli 2012 - Vespa ride-out “Schrapnel 14-18”

Hallo beste vespitis,

 

Jullie worden vriendelijk uitgenodigd voor een vespa-rit langs de frontlijn 1914-18;

 

{Ter info: In België verliep het front vier jaar lang door West-Vlaanderen: het liep van de duinen en stranden in Lombardsijde/Nieuwpoort langs de IJzer over Diksmuide, via het kanaal Ieper-IJzer richting Ieper, waar het oostelijk in een boog omheen liep (de Ieperboog). Het passeerde Wijtschate en Ploegsteert. Rijsel en Armentiers (Armentières) waren in Duitse handen. Vandaar liep het verder door het Noord-Franse heuvelland, langs de Somme en Verdun tot aan de Vogezen en de Frans-Zwitserse grens in Belfort. }

 

We verzamelen op vrijdag 13 juli 2012 om 18u30 aan de BARISTA, POPULIERENLAAN 20/2, 8430 MIDDELKERKE bij het Zwembad (Marktplein) te Middelkerke.

Afhankelijk van de weersomstandigheden gaan we richting Diksmuide of verder.

Nadien is er een stop in ‘Oud-Mannekensvere’ met mogelijkheid om iets te eten (en uiteraard te drinken). Nadien is er nog mogelijkheid om naar het clublokaal ‘Ter Gunst’ in Westende-dorp af te zakken.

Deelname gratis, maar laat liefst iets weten als je meegaat.

20:14 Gepost door mario declerck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-05-12

Carine De Jonghe en Geert Galle op provincieraadslijst Open VLD

Schepen Carine De Jonghe uit Middelkerke krijgt de derde plaats op de lijst voor de provincieraadsverkiezingen in het kiesdistrict Gistel-Oostende. 

Open VLD heeft onlangs de lijst voor de provincieraadsverkiezingen in het district Gistel-Oostende goedgekeurd.  Twee kandidaten uit Middelkerke zullen de lijst versterken, namelijk

schepen van cultuur en onderwijs Carine De Jonghe en OCMW-voorzitter Geert Galle (zie foto).  

Beiden waren in 2006 al kandidaat voor de provincieraadsverkiezingen. 

Carine De Jonghe haalde toen vanop de derde plaats 3.790 voorkeurstemmen, bijna 400 meer als in 2000, toen zij eveneens op de derde plaats stond. Zij zetelde eerder in 2006 als opvolger in de provincieraad. 

Geert Galle was in oktober 2006 voor de eerste keer kandidaat voor de provincieraadsverkiezingen en haalde toen vanop de achtste plaats meteen 2.289 voorkeurstemmen. 

Schepen Carine De Jonghe: 0474/88.80.21

OCMW-voorzitter Geert Galle: 0497/13.35.00

carine-geert (1).jpg

19:48 Gepost door mario declerck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Geschiedenis van Middelkerkse deelgemeenten op gemeentelijke website

Onder impuls van schepen van erfgoed Carine De Jonghe (Open VLD) werd de gemeentelijke website onlangs uitgebreid met een luik erfgoed en geschiedenis. 
Van alle 9 deelgemeenten wordt een beknopte geschiedenis gegeven en per deelgemeente worden er ook een aantal belangrijke erfgoedgebouwen- of relicten belicht, zoals bijvoorbeeld het Fort van Nieuwendamme in Mannekensvere of Villa Les Zéphyrs in Westende-bad. 

Schepen Carine De Jonghe (Open VLD): “Middelkerke heeft een zeer rijk en boeiend erfgoed, dat vaak nog onvoldoende bekend is.  Om zoveel mogelijk mensen via internet de mogelijkheid te geven om meer over ons rijke erfgoed te weten te komen, werd er nu een kwalitatief luik erfgoed en geschiedenis aan onze website toegevoegd. Het is uiteraard de bedoeling om de pagina’s verder bij te werken en aan te vullen. Suggesties van Middelkerkenaars en tweede verblijvers voor bijkomende topics zijn altijd welkom”.

Voor het samenstellen van deze webpagina’s kon de dienst Erfgoed en Museum een beroep doen op het historisch onderzoek van Prof. Dr. Dries Tys (VUB), het opzoekingswerk van Heemkring Graningate en de inventaris bouwkundig erfgoed van de Vlaamse Overheid. Er werd een inspanning gedaan om alle pagina’s te illustreren met mooie foto’s. De meeste daarvan werden recent speciaal voor deze site genomen. Voor de eerste keer werden ook alle waardevolle kerkgebouwen van Middelkerke in beeld gebracht.

Veel erfgoedlocaties beschreven op de site, maken overigens ook deel uit van de nieuwe fiets- en wandelroutes die digitaal te raadplegen zijn via www.toerismemiddelkerke.be
“Met die  nieuwe fiets- en wandelroutes, die deze zomer volledig operationeel moeten zijn, willen we ons erfgoed maximaal toegankelijk maken voor een breed publiek” aldus nog schepen De Jonghe.

Het nieuwe luik ‘erfgoed en geschiedenis’ is te raadplegen onder het tabblad ‘vrije tijd’ op de site www.middelkerke.be of rechtstreeks via http://www.middelkerke.be/ErfgoedEnGeschiedenis.aspx

 Schepen Carine De Jonghe: 0474/88.80.21 of carine.dejonghe@middelkerke.be

19:45 Gepost door mario declerck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Licht op groen voor megaparking in Middelkerke-bad

Nieuwe bestemming voor tennis- en minigolfsite stap dichterbij

De gemeenteraad heeft haar fiat gegeven om de verloederde tennis- en minigolfsite Leopoldlaan te verkopen. 
De koper moet er een grote ondergrondse parking van 3 verdiepingen - meteen goed voor ruim 900 parkeerplaatsen - bouwen. Het gemeentebestuur zet hiermee dus voluit in op meer parkeerplaatsen in Middelkerke-bad.

De 3 verdiepingen worden elk opgesplitst in 2 niveaus – zgn. ‘split-levels’ – wegens het hoogteverschil tussen de Leopoldlaan en de Koninginnelaan, zodat er uiteindelijk een megaparking van -1 tot -6 kan gebouwd worden.  Op -1 en -2 zijn plannen voor een rotatieparking, goed voor 317 auto- en 45 motostandplaatsen.  Op -3, -4, -5 en -6 kunnen dan weer 563 garageboxen gerealiseerd worden.

De minimum verkoopprijs bedraagt 4.309.269 euro.  Nadat de koper het parkeercomplex gebouwd heeft, zou de rotatieparking op -1 en -2 eigendom worden van de gemeente, die de koper dan de prijs van maximum 4.349.250 euro zal terugbetalen.

Burgemeester Michel Landuyt (Open VLD): “Voor de gemeente zou dit dus financieel een gunstige operatie betekenen.  Daarbij komt dat wij er een ruime rotatieparking bijkrijgen op een echte toplocatie, nauwelijks 100 meter van de zeedijk.  Ook de bovengrond behouden we. Die willen we ombouwen tot een groene ruimte voor zachte recreatie.”

Schepen Janna Rommel-Opstaele (Open VLD) “Maar ook voor potentiële investeerders is dit een zeer interessant project.  Er is in Middelkerke-bad namelijk een grote nood aan garageboxen.  Uit parkeeronderzoek blijkt immers dat nu al vrijwel alle parkeerplaatsen – zeker tijdens drukke dagen – in Middelkerke-bad ingenomen worden. Met deze megaparking zou dus aan een belangrijke vraag beantwoord worden en automatisch meteen ook het parkeerprobleem in de toeristische zone opgelost raken.”

Intussen werd een ontwerper aangesteld om één en ander concreet uit te werken.  Het ereloon van de ontwerper zal ten laste gelegd worden van de koper. “In het geval we toch geen koper vinden, is het studiewerk van de ontwerper zeker niet verloren.  Dan beschikken we namelijk over een volledig uitvoeringsdossier waarmee we eventueel zelf initiatieven kunnen nemen.” aldus burgemeester Michel Landuyt.

Investeerders kunnen alleszins op beide oren slapen dat ze op deze site mogen bouwen, Het gemeentebestuur verkreeg eerder al een bouwvergunning.  De openbare verkoop van de site vindt, zonder verdere administratieve obstakels, plaats op 29 juni.

dyn003_original_295_221_jpeg_2516672_598297693a4ddbf5298a1faa15c8a96a.jpg

19:45 Gepost door mario declerck | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

09-05-12

Surfkot’ Westende-bad klaar voor sloop

De leden van surfclub VVW Westende hebben hun clublokaal op het strand van Westende afgebroken.  Alle bekleding, de terassen, de trap en het binnenwerk zijn verwijderd, waardoor ‘het  surfkot’ nu klaar is om volledig gesloopt te worden.   De surfclub krijgt een nieuw onderkomen in het nieuwe, nabijgelegen watersportcentrum.
Burgemeester Michel Landuyt (Open VLD): “Op 22 juni wordt in Westende-bad dit watersportcentrum én het badseizoen geopend.  Tegen dan moet dit oude clublokaal alleszins volledig verdwenen zijn.  Tot mijn grote tevredenheid, want dit gebouw was totaal verouderd en beantwoordde absoluut niet meer aan de hedendaagse vereisten voor een kwaliteitsvolle watersportbeleving.  

“Het mag duidelijk zijn dat we met ons nieuw watersportcentrum op dat vlak straks een enorme stap voorwaarts zetten.” aldus schepen van sport en toerisme Johnny Devey (Open VLD)

Het ‘surfkot’ is nu klaar om volledig ontmanteld te worden.  Aannemers zullen de komende weken de containers en waterputten verwijderen.

 

Foto: burgemeester Michel Landuyt en schepen Johnny Devey aan het ‘surfkot’ met op de achtergrond het nieuwe watersportcentrum

surfkot westende (3).jpg

18:22 Gepost door mario declerck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

KROKODILLE FEESTEN MIDDELKERKE

De afsluiter van de Krokodillekermesse was een giller, je moest de gemiddelde afstand raden van hoever het bestuur van de feesten 'de schoonmoeder' zou smijten, 'de schoonmoeder' was gelukkig niet iemands moeder maar een gewone jute zak. Iedereen kreeg uiteindelijk een mooie prijs mee naar huis.

IMG_0384.jpgIMG_0385.jpgIMG_0387.jpgIMG_0388.jpgIMG_0389.jpgIMG_0390.jpgIMG_0391.jpgIMG_0393.jpgIMG_0395.jpg

07:05 Gepost door mario declerck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |