15-05-12

Licht op groen voor megaparking in Middelkerke-bad

Nieuwe bestemming voor tennis- en minigolfsite stap dichterbij

De gemeenteraad heeft haar fiat gegeven om de verloederde tennis- en minigolfsite Leopoldlaan te verkopen. 
De koper moet er een grote ondergrondse parking van 3 verdiepingen - meteen goed voor ruim 900 parkeerplaatsen - bouwen. Het gemeentebestuur zet hiermee dus voluit in op meer parkeerplaatsen in Middelkerke-bad.

De 3 verdiepingen worden elk opgesplitst in 2 niveaus – zgn. ‘split-levels’ – wegens het hoogteverschil tussen de Leopoldlaan en de Koninginnelaan, zodat er uiteindelijk een megaparking van -1 tot -6 kan gebouwd worden.  Op -1 en -2 zijn plannen voor een rotatieparking, goed voor 317 auto- en 45 motostandplaatsen.  Op -3, -4, -5 en -6 kunnen dan weer 563 garageboxen gerealiseerd worden.

De minimum verkoopprijs bedraagt 4.309.269 euro.  Nadat de koper het parkeercomplex gebouwd heeft, zou de rotatieparking op -1 en -2 eigendom worden van de gemeente, die de koper dan de prijs van maximum 4.349.250 euro zal terugbetalen.

Burgemeester Michel Landuyt (Open VLD): “Voor de gemeente zou dit dus financieel een gunstige operatie betekenen.  Daarbij komt dat wij er een ruime rotatieparking bijkrijgen op een echte toplocatie, nauwelijks 100 meter van de zeedijk.  Ook de bovengrond behouden we. Die willen we ombouwen tot een groene ruimte voor zachte recreatie.”

Schepen Janna Rommel-Opstaele (Open VLD) “Maar ook voor potentiële investeerders is dit een zeer interessant project.  Er is in Middelkerke-bad namelijk een grote nood aan garageboxen.  Uit parkeeronderzoek blijkt immers dat nu al vrijwel alle parkeerplaatsen – zeker tijdens drukke dagen – in Middelkerke-bad ingenomen worden. Met deze megaparking zou dus aan een belangrijke vraag beantwoord worden en automatisch meteen ook het parkeerprobleem in de toeristische zone opgelost raken.”

Intussen werd een ontwerper aangesteld om één en ander concreet uit te werken.  Het ereloon van de ontwerper zal ten laste gelegd worden van de koper. “In het geval we toch geen koper vinden, is het studiewerk van de ontwerper zeker niet verloren.  Dan beschikken we namelijk over een volledig uitvoeringsdossier waarmee we eventueel zelf initiatieven kunnen nemen.” aldus burgemeester Michel Landuyt.

Investeerders kunnen alleszins op beide oren slapen dat ze op deze site mogen bouwen, Het gemeentebestuur verkreeg eerder al een bouwvergunning.  De openbare verkoop van de site vindt, zonder verdere administratieve obstakels, plaats op 29 juni.

dyn003_original_295_221_jpeg_2516672_598297693a4ddbf5298a1faa15c8a96a.jpg

19:45 Gepost door mario declerck | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

graag nadere info of via welk notariaat openmbare verkoop

Gepost door: agence riem,ens onroerende goederen | 12-06-12

Beste,

Er is al een informatieve vergadering georganiseerd voor potentiële kopers, verder inlichtingen kan u bekomen in het gemeentehuis van Middelkerke, vragen naar de gemeentelijke secretaris Pierre Ryckewaert.

gr

Gepost door: mario declerck | 13-06-12

De commentaren zijn gesloten.