15-05-12

Geschiedenis van Middelkerkse deelgemeenten op gemeentelijke website

Onder impuls van schepen van erfgoed Carine De Jonghe (Open VLD) werd de gemeentelijke website onlangs uitgebreid met een luik erfgoed en geschiedenis. 
Van alle 9 deelgemeenten wordt een beknopte geschiedenis gegeven en per deelgemeente worden er ook een aantal belangrijke erfgoedgebouwen- of relicten belicht, zoals bijvoorbeeld het Fort van Nieuwendamme in Mannekensvere of Villa Les Zéphyrs in Westende-bad. 

Schepen Carine De Jonghe (Open VLD): “Middelkerke heeft een zeer rijk en boeiend erfgoed, dat vaak nog onvoldoende bekend is.  Om zoveel mogelijk mensen via internet de mogelijkheid te geven om meer over ons rijke erfgoed te weten te komen, werd er nu een kwalitatief luik erfgoed en geschiedenis aan onze website toegevoegd. Het is uiteraard de bedoeling om de pagina’s verder bij te werken en aan te vullen. Suggesties van Middelkerkenaars en tweede verblijvers voor bijkomende topics zijn altijd welkom”.

Voor het samenstellen van deze webpagina’s kon de dienst Erfgoed en Museum een beroep doen op het historisch onderzoek van Prof. Dr. Dries Tys (VUB), het opzoekingswerk van Heemkring Graningate en de inventaris bouwkundig erfgoed van de Vlaamse Overheid. Er werd een inspanning gedaan om alle pagina’s te illustreren met mooie foto’s. De meeste daarvan werden recent speciaal voor deze site genomen. Voor de eerste keer werden ook alle waardevolle kerkgebouwen van Middelkerke in beeld gebracht.

Veel erfgoedlocaties beschreven op de site, maken overigens ook deel uit van de nieuwe fiets- en wandelroutes die digitaal te raadplegen zijn via www.toerismemiddelkerke.be
“Met die  nieuwe fiets- en wandelroutes, die deze zomer volledig operationeel moeten zijn, willen we ons erfgoed maximaal toegankelijk maken voor een breed publiek” aldus nog schepen De Jonghe.

Het nieuwe luik ‘erfgoed en geschiedenis’ is te raadplegen onder het tabblad ‘vrije tijd’ op de site www.middelkerke.be of rechtstreeks via http://www.middelkerke.be/ErfgoedEnGeschiedenis.aspx

 Schepen Carine De Jonghe: 0474/88.80.21 of carine.dejonghe@middelkerke.be

19:45 Gepost door mario declerck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.