04-06-10

BURGEMEESTER MIDDELKERKE DEFINITIEF VRIJGESPROKEN

Het Hof van Cassatie, het hoogste gerechtshof van ons land, heeft burgemeester Michel Landuyt (Open Vld) defintief vrijgesproken. Dit nadat het Hof van Beroep te Gent eerder ook al de burgemeester had vrijgesproken. Het parket-generaal had echter nog cassatieberoep aangetekend tegen deze vrijspraak. Maar het Hof van Cassatie heeft nu defintief dit cassatieberoep verworpen.

De feiten dateren inmiddels van 2001 en hielden verband met de toewijzing van de plaatsing van een ijspiste in het voormalige Zon en Zee aan een firma van Jean-Marie Dedecker, die hiervoor echter nooit werd vervolgd. Vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 werd Landuyt toen gedagvaard voor de strafrechter en daar zwaar aangepakt. Desalniettemin werd hij voor een tweede ambtstermijn voorgedragen en benoemd als burgemeester, maar door de rechtszaak kon hij al die tijd de eed niet afleggen.

De naam van Michel Landuyt is nu definitief gezuiverd en inmiddels heeft hij ook al de eed afgelegd in handen van de Gouverneur Paul Breyne van West-Vlaanderen. 

DSC05860

 

07:31 Gepost door mario declerck in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.