06-05-10

DE 50 WERKEN VAN "Q"

Vanaf zijn aantreden op 20 maart 2008 als minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen is er gewerkt om onze economie slimmer, groener en correcter te maken. Op iets meer dan 2 jaar tijd heeft "Q" meer dan 50 projecten afgewerkt. Geen woorden maar daden.

Hierbij de peroonlijke top 5 van Q, de rest kan je HIER bekijken

  1. Tijdens en na de crisis alles op alles gezet voor de bescherming van de spaarder en consument. De Economische Inspectie heeft keihard gewerkt en onder meer Citibank en Deutsche Bank gedwongen om een minnelijke schikking af te sluiten naar aanleiding van het Lehman Brothers debacle. De Mededingingsautoriteiten werden qua mankracht en middelen structureel versterkt zodat de concurrentie eerlijker is. Proximus kreeg een monsterboete van 66 miljoen euro. Wetgeving werd op vele punten gemoderniseerd: een strengere wet op het consumentenkrediet en een nieuwe wet voor eerlijke marktpraktijken (toelating koppelverkoop, meer flexibiliteit voor e-commerce, kortere sperperiode).
  2. Eérste echte minister van ICT (Digitaal Plan met 30 concrete acties, Start2Surf voor internetcomputers zonder BTW, 4e mobiele internetspeler) die internet niet ziet als een gadget maar als een methode om creatiever uit de crisis te komen.
  3. Ondernemingen gesteund door overheidsfacturen sneller te betalen.
  4. BTW horeca verlaagd naar 12%.
  5. Voortzetting strijd administratieve vereenvoudiging: de weg definitief ingezet naar het papierloos kantoor (elektronische facturatie, elektronische maaltijdcheques) en straks minder papier in de gezondheidszorg (afschaffen van de papieren doktersbriefjes).

 

08:18 Gepost door mario declerck in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Nu nog minder of elektronisch gaan stemmen en we zijn er helemaal.

Gepost door: mike3 | 09-05-10

Nu nog minder of elektronisch (thuis via de pc) gaan stemmen en we zijn er helamaal

Gepost door: mike3 | 09-05-10

De commentaren zijn gesloten.