27-04-10

OOK FRANSTALIGEN ANTICIPEERDEN

Ook Ecolo en MR anticipeerden op mogelijke verkiezingen

De Franstalige partijen MR en Ecolo hebben eind vorige week enkele nieuwe internetdomeinen vastgelegd met namen die weinig aan de verbeelding overlaten. Zo leidt www.elections2010.be de internetgebruikers naar de MR-website, terwijl www.13juin.be en www.6juin.be surfers tot bij de Franstalige groenen brengen.
 
De MR was de eerste die tot actie overging. Zo werd vorige donderdag om 20u50 het domein www.elections2010.be al vastgelegd door de vzw GAL (Gestion Action Libérale), waarvan Didier Reynders voorzitter is.
 
Consultatieronde
Daags nadien - om 15u14 - besloot Ecolo www.13juin.be te registreren. Op dat moment was koning Albert bezig met een consultatieronde langs de partijvoorzitters, in een poging om alsnog een uitweg uit de crisis te vinden. In één beweging werd toen ook www.27juin.be vastgelegd.
 
Het adres www.6juin.be werd dan weer maandagavond om 21u55 geclaimd, nadat de koning het ontslag van de regering Leterme had aanvaard. Daarmee hebben de Franstalige groenen alle zondagen van juni achter hun naam staan... behalve www.20juin.be. Dat werd - in tempore non suspecto - al op 2 juni 2009 vastgelegd door de kanselarij van de premier.
 
"De maskers vallen"
Vanochtend gaven Laurette Onkelinx en Joëlle Milquet op de radio aan dat Open Vld de eerste campagnestappen al aan het zetten is, door in verschillende kranten publiciteitsruimte te bestellen.
 
Dat Ecolo en MR zich eerder al van een plaatsje op het internet verzekerden, deed Open Vld-voorzitter Alexander De Croo daarop al twitterend besluiten dat ook bij de anderen "de maskers vallen". 

Uit voorzorg
Ecolo beweert nu dat het het internetadres www.13juin.be liet registreren uit voorzorg. Dat doen we steeds wanneer er verkiezingen op til lijken, verduidelijken de groenen.

"Dit toont niet aan dat we ervan uitgaan dat verkiezingen de enige oplossing zijn", benadrukt de woordvoerder van Ecolo. Hij betreurt het "rookgordijn" dat bepaalde politieke opponenten met de informatie trachten op te trekken.

"We blijven volledig beschikbaar voor een oplossing die ons zou toelaten verkiezingen te vermijden", klinkt het nog. De link naar de partijwebsite werd alvast verwijderd, "om de geruchten niet verder te voeden". (belga/sps)

 

21:12 Gepost door mario declerck in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.