09-04-10

INTERNET OP TREIN MOET WEL KUNNEN

‘Ook België moet investeren in internet op de trein’, reageert Sofie Staelraeve op de mededeling van de NMBS dat ze niet van plan is haar treinen uit te rusten voor internetgebruik. ‘Ook de Belgische consument heeft recht op alle modern comfort op de trein’.

 
Uit een marktonderzoek van de NMBS blijkt dat Belgische reizigers niet zo'n grote behoefte hebben aan internet op de trein. Verschillen de noden van onze reizigers dan zo hard van die in onze buurlanden? Staelraeve vindt dit moeilijk te geloven. ‘Het verschil is dat onze buurlanden toekomstgericht denken, en onze NMBS zich baseert op een onderzoek uit 2008. Sindsdien is onze internetcultuur al heel wat veranderd. De nood aan internet zal in de toekomst – denk maar aan het toenemend gebruik van smartphones –alleen maar vergroten.

Sofie Staelraeve vindt het dan ook onbegrijpelijk dat België niet zou investeren in internet op de trein. ‘De NMBS laat uitschijnen dat internet voor reizigers slechts een secundaire behoefte is. Dat is logisch. Uiteraard zijn mensen in de eerste plaats bekommerd om een zitplaats, en om treinen die op tijd zijn. Maar dit kan perfect samengaan met toekomstgericht denken en investeren. Anders hinken we binnen de kortste keren weer volledig achterop.‘

Bovendien zijn er nog steeds problemen met GSM-verbindingen op de trein, en ziet het er niet naar uit dat die binnenkort worden opgelost. De emissienormen van de regio’s beperken immers de mogelijkheden voor een sluitend GSM-bereik. ‘Nu krijgen reizigers nog steeds te maken met GSM-verbindingen die om de haverklap uitvallen. Niet alleen vervelend, maar ook extra kostelijk is dat’, zegt Staelraeve nog. Volgens het parlementslid een reden te meer om te investeren in internet op de trein.

bron, Sofie Staelraeve

 

09:50 Gepost door mario declerck in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.