09-04-10

BETOGING TEGEN BOEKENTAKS IN MIDDELKERKE

Van 13 tot 28 maart was het Jeugdboekenweek met als thema "kinderrechten", als ludieke actie organiseerde de Bib van Middelkerke een protestmars naar het gemeentehuis tegen een ficteve nieuwe boekentaks.

Tijdens de betoging op zaterdag 27 maart hebben de kinderen van Middelkerke en omstreken met veel toeters en bellen hun recht op gratis boeken letterlijk uitgeschreeuwd. Aan de hand van een verhaal over een nieuwe boekentaks werden de kinderen bewust gemaakt van hun recht op gratis boeken. Een vijftigtal kinderen waren op post om de bib te steunen.

In de namiddag konden de kinderen kiezen uit vier workshops ter voorbereiding van de betoging: t-shirts versieren, muziekinstrumenten maken, sandwichborden en spandoeken beschilderen, en slogans inoefenen. Om 16 uur werd het startsein gegeven. Met hun protestborden en rammelende instrumenten in de hand marcheerden de kinderen naar het gemeentehuis om de burgemeester op het matje te roepen. Hij nodigde hen uit in de raadzaal om de kwestie te bespreken.

Het lot was onze jonge betogers gunstig gezind, want de koning was op bezoek bij de burgemeester. Hij gaf gehoor aan de dwingende oproep van de kinderen en nam meteen contact op met de eerste minister om de boekentaks af te schaffen.

Om de kinderen te belonen voor hun moed en strijdlustigheid kregen ze allemaal een oorkonde overhandigd, vergezeld van een waarderende handdruk van zijne majesteit. Met een glaasje kinderchampagne en een koek smaakte de overwinning nog beter.

 

09:37 Gepost door mario declerck in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.