03-04-10

SNEL-BELGWET WORDT STRENG-BELGWET

Open Vld-voorzitter Alexander De Croo reageert tevreden op de beslissing van de federale regering om de voorwaarden om Belg te worden, te verstrengen. “De ‘snel-Belgwet’ wordt omgevormd tot een ‘streng-Belgwet. Door de strengere voorwaarden zullen voortaan enkel nog mensen die een duurzame band hebben met ons land, Belg kunnen worden. Wie onze nationaliteit wil, zal niet alleen langer in ons land moeten wonen, maar ook geïntegreerd moeten zijn."

vld_33543497776421


De verkrijging van de Belgische nationaliteit wordt door de nieuwe wet op drie vlakken hervormd. De toegangsvoorwaarden worden strenger, de vreemdeling moet legaal in ons land verblijven en hij of zij moet zijn integratiewil aantonen. Niet alleen zal men langer in ons land moeten verblijven – 5 jaar in plaats van 3 jaar –, men zal ook moeten aantonen dat men één van onze landstalen spreekt en dat men geïntegreerd is (door hier bijvoorbeeld school te lopen of te werken).
 
De nieuwe wet geeft ook extra mogelijkheden om de nationaliteit te ontnemen. Wie bepaalde zware misdrijven pleegt, zal zijn nationaliteit kunnen verliezen. Ook wie Belg is geworden op basis van een schijnhuwelijk, is er aan voor de moeite; hij of zijn zal zijn nationaliteit voortaan terug kwijt zijn. “Vals spelen zal niet meer lukken,” zegt De Croo. "Met deze nieuwe regels zetten we een belangrijke stap in de goede riching: wie van goede wil is en een positieve bijdrage wil leveren aan onze samenleving, kan onze nationaliteit krijgen. Wie dat niet is, zal niet langer Belg kunnen worden."

 

 

 

09:32 Gepost door mario declerck in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.