25-02-10

TERRASSEN OP DE ZEEDIJK VAN MIDDELKERKE

Maandag was er een informatie-avond rond het thema van de terrassen op de zeedijk, er daagden een dertigtal handelaars van de zeedijk op om te luisteren naar de uiteenzetting van het college door Pascal van Looy. De uiteenzetting was gebaseerd op de ervaring die we hebben met de terrassen in Westende.

De meeste aanwezigen leken tevreden met de gedetailleerde uitleg, alle aspecten kwamen aan bod, knelpunten, taksen, investeringen, themaweekends, etc

Er was ook een vragenuurtje zodat de aanwezigen een schriftelijke vraag konden stellen die dan meteen beantwoord werden door het college, de onbeantwoorde vragen mogen een reactie verwachten eerstdaags.

Ik ben persoonlijk voor het plaatsen van terrassen, het kan onze badstad alleen maar ten goede komen en zelf zit ik ook graag op een terrasje, maar we moeten rekening houden met alle Middelkerkenaars en gebruikers van de Zeedijk. Het betreft een tijdelijke oplossing want wij streven naar een uitbreiding van de zeedijk, dit zal wel enkele jaren duren vooraleer dit kan verwezenlijkt worden.

De handelaars hebben tot 1 maart om hun aanvraag in te dienen, pas nadien zal het schepencollege een standpunt in nemen. De gemeenteraad zal uiteindelijk beslissen of de terrassen er komen of niet, dit zal een historische beslissing worden, laat ons hopen lukt nog voor deze zomer ....DCP_2350

 

 

 


18:35 Gepost door mario declerck in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.