15-02-10

LDD EN OPEN VLD BEKVECHTEN

"Ldd en Open Vld bekvechten" was de titel van een krant dit weekend, volgens mij een volledig verkeerde keuze van titel, wat betekent "bekvechten"? bakkeleien, kibbelen, kissebissen, ruzie maken of twisten, geen van deze dingen zijn echter gebeurd tijdens de gesprekken rond het extra punt van Henk D. in de laatste gemeenteraad van Middelkerke.

De gesprekken tijdens de GR verliepen heel normaal, we hebben 5 minuten schorsing gevraagd om het punt verder te bespreken binnen de meerderheid, het is niet omdat een oppositiepartij een voorstel doet dat dit meteen moet afgeschoten worden, wij zijn altijd voor een constructieve houding geweest.

Ik vind het normaal als er werken gebeuren in de nabijheid van je zaak, en je bent verplicht te sluiten dat er een zekere vorm van compensatie uitgewerkt wordt, dankzij de wet Dedecker bestaat er echter een wettelijke compensatie, of die voldoende is laat ik in het midden.

Als je als gemeente iets extra kan uitwerken voor je ondernemers en het betaalbaar blijft dan moeten we dit zeker in overweging nemen, maar je kan niet zomaar instemmen met een voorstel als je de financiël-logistieke impact voor de gemeente niet kan inschatten, er dient nog verder onderzoek te gebeuren betreffende dit voorstel.

Bovendien zijn er al stappen ondernomen door de gemeente waarmee lokale handelaars gesteund werden, ik denk maar aan de Oostendelaan waar de handelaars een budget gekregen hebben om acties op touw te zetten. Een aandachtspunt in het artikel waar we wel rekening moeten mee houden is dat persberichten niet mogen verstuurd worden voordat de gemeenteraad ten einde is.

08:08 Gepost door mario declerck in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.