06-02-10

TERRASSEN OP DE ZEEDIJK VAN MIDDELKERKE

                                                              TERRASSEN OP DE ZEEDIJK?

 Het is een oud zeer. Het feit dat er (van voor de fusie) wel terrassen toegelaten worden op de zeedijk in Westende en niet in Middelkerke. Een aantal handelaars én badgasten vinden dat terrassen ook moeten kunnen in Middelkerke. 

De Dijkraad had recent een constructief overleg met het schepencollege.

Er is uiteraard veel te zeggen voor het toelaten van terrassen op de zeedijk. Wie kan er nu tegen lekker zonnekloppen zijn, liefst met een fris drankje  in de hand?

Open Vld is daarom vragende partij voor de verbreding van onze (te smalle)zeedijk, met zonneterrassen op de huidige schuine helling. Dit kan echter niet met één vingerknip gerealiseerd worden, en er is de vraag naar een tijdelijke overgangsoplossing.

Het schepencollege wil echter niet over één nacht ijs gaan. Vooreerst zou het invoeren van terrassen op de huidige zeedijk betekenen dat het unieke wijdse uitzicht van de Middelkerkse zeedijk zal veranderen. De vlotte doorgang voor wandelaars en kustrijwielen zou uiteraard versmallen. Wat met de vele evenementen, rommelmarkten, thema-weekends (zoals bierweekend enlandbouwweekend) ?

Het openbaar domein kan uiteraard ook niet gratis ‘geprivatiseerd’ worden. Net als in andere badplaatsen zou er dus een taks verschuldigd zijn. Ook niet vergeten dat de horeca-uitbaters voor belangrijke investeringen  staan (terras, meubilair én personeel).Dit terwijl sommigen onder hen in het verleden gekozen hebben voor de aankoop of huur van een pand met een smalle gevellengte.

Het is ONZE plicht om rekening te houden met de mening van ALLE Middelkerkenaars. Er is nood aan een breed debat.  Daarom willen we eerst alle aspecten in kaart brengen, zodat er met kennis van zaken kan beslist worden.  Ook uw mening zouden we graag kennen. 

Wij horen graag uw mening door HIER op te klikken

12:37 Gepost door mario declerck in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.