30-12-09

Toegang Middelkerke-Bad wordt grondig hertekend

 

 

Het stadsbestuur heeft plannen om het 'binnenrijden' vanuit Oostende via het De Greefplein te hertekenen. 'Voor de handelaars zal het een grote verbetering zijn', zegt schepen Rommel-Opstaele. Dany Van Loo

Het stadsbestuur heeft plannen om het 'binnenrijden' vanuit Oostende via het De Greefplein te hertekenen. 'Voor de handelaars zal het een grote verbetering zijn', zegt schepen Rommel-Opstaele.

MIDDELKERKE - Het gemeentebestuur wil de handelszaken in de Leopoldlaan een impuls geven door volgend jaar de 'inkom' van de badplaats duidelijker en veiliger te maken. 'We willen de verkeersstroom daadwerkelijk langs de Leopoldlaan sturen', zegt Jana Rommel-Opstaele, schepen van Openbare Werken. 

Wie vanuit Oostende via de kustbaan Middelkerke-Bad binnenrijdt, volgt nu bijna automatisch de Cyriel De Grootelaan en de Koninginnelaan. Het commercieel centrum van de badplaats ligt echter vooral in de Joseph Cassellaan en de Leopoldlaan, maar de huidige verkeerssituatie nodigt veel minder uit dat traject te volgen. 

De handelaars in de Leopoldlaan zeggen dat ze daardoor nogal wat potentiële klanten mislopen. Daar moet nu verandering in komen, want het gemeentebestuur heeft plannen om het binnenrijden vanuit Oostende via het Arthur De Greefplein volledig te hertekenen. 

Verkeersstroom sturen

'Het is in de eerste plaats de bedoeling om de verkeersstroom daadwerkelijk langs de Leopoldlaan te sturen', legt schepen van Openbare Werken Jana Rommel-Opstaele (Open VLD) uit. 'Dat vergt natuurlijk een grondige aanpassing van de huidige toestand.'

Een eerste belangrijke wijziging komt ter hoogte van het voormalige Pirato-speelplein, waar het verkeer niet langer richting De Grootelaan zal geleid worden, maar doelbewust onmiddellijk rechtdoor naar het Arthur De Greefplein. 'Langs die weg zullen ook de hoge verkeersdrempels verdwijnen en vervangen worden door lagere exemplaren. De situatie wat verder op het plein zelf is ronduit gevaarlijk. Als je met de wagen uit de richting Oostende komt, moet je daar twee keer de tramsporen over. Het is er ook niet altijd even duidelijk, ook dat maakt het er niet veiliger op', zegt de schepen. 

Daarom zal het plein ingrijpend heraangelegd worden, waardoor het verkeer opnieuw in twee rijrichtingen zal mogen rijden, naast de bestaande trambedding.

Aantrekkelijker maken 

De handelaars kijken reikhalzend uit naar de aanpassingen, want sinds de heraanleg van de Leopoldlaan enkele jaren geleden, zijn zij niet tevreden. 'We zullen ook aandacht besteden aan het esthetische en alles veel aantrekkelijker maken. Onze plannen moeten uitnodigen om het nieuwe traject richting commercieel hart van Middelkerke-Bad te volgen. Zo zullen de toeristen ook veel gemakkelijker de handelszaken vinden', besluit schepen Jana Rommel-Opstaele.

bron; Dany Van Loo, Het Nieuwsblad

08:57 Gepost door mario declerck in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

terug naar de tijd van vroeger waarom al die verloren kosten hadden ze maar vroeger eens geluisterd hé handelaars kunnen ze middelkerke eens geen jaar laten zonder werken !!!!

Gepost door: waarom | 30-12-09

niemand is perfect, als er iets niet juist is moet je de moed hebben om het te veranderen.

Gepost door: mario declerck | 30-12-09

De commentaren zijn gesloten.