15-02-09

HALVE WAARHEID

Onderstaand artikel stond in Het Nieuwsblad en is niet helemaal correct, in dit artikel staat dat na tussenkomst van Henk Dierendonck de gemeentesecretaris een onderzoek heeft gestart naar fraude binnen de toeristische dienst met gevolg dat een tuchtprocedure gestart werd.

Dit is helemaal niet correct, want het schepencollege had reeds 2 dagen vóór de gemeenteraad een tuchtprocedure gestart en dit na de melding van het directiecomité van het VVV!!!!

 

onderzoek tegen fraude in toerismedienst

Gemeenteraadslid Henk Dierendonck (LDD) maakte op de gemeenteraad bekend dat er onregelmatigheden vastgesteld zijn bij de toeristische dienst. Naar aanleiding daarvan heeft de gemeentesecretaris een onderzoek gevoerd en dat leidde tot het opstarten van een tuchtprocedure tegen een personeelslid. Zo zou onder meer de wet op de overheidsopdrachten niet gerespecteerd zijn bij de plaatsing van een tent voor de kerstboomverbranding en zouden overheidsgelden misbruikt zijn. Toerismeschepen Johny Devey (Open VLD): 'We kunnen enkel bevestigen dat er een tuchtonderzoek loopt en dat het personeelslid zal gehoord worden.'

Tom Dedecker (Open VLD) en voorzitter van het directiecomité bij het VVV tilt zwaar aan de zaak. 'Er werden vijf inbreuken vastgesteld en de feiten lijken me toch echt wel ernstig. Het directiecomité moet de feiten melden aan het schepencollege en dat is ook onmiddellijk gebeurd. Het schepencollege moet nu alles onderzoeken, maar als de zaak op zijn beloop wordt gelaten dan komt er sowieso een klacht bij het gerecht. Deze ernstige zaak omschrijven als een slordigheid getuigt van weinig normbesef.'

(bron het Nieuwsblad / LDD lokaal )

18:27 Gepost door mario declerck in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

bij deze aangepast

Gepost door: gino | 16-02-09

Hallo Mario ,
Er staat duidelijk op dat Henk geen klacht geeft ingediend , alleen heeft hij een informele vraag gesteld in de gemeenteraad.
Gino

Gepost door: gino | 16-02-09

De commentaren zijn gesloten.