21-09-08

ZONDAGSWERK KUSTWINKELS

Tommelein tevreden met nieuw KB zondagswerk kustwinkels

 

De kustgemeenten en de plaatselijke middenstand kan opnieuw herleven op zondag. Minister van Werk Milquet ondertekende zopas een nieuw Koninklijk Besluit dat de tewerkstelling op zondag in winkels in de kustgemeenten verruimt. Net voor de verkiezingen van 2007 had toenmalig minister Vanvelthoven de reglementering erg verstrakt. Dat leidde tijdens dit voorjaar tot verschillende inspecties en veel opschudding.

 

Volksvertegenwoordiger en Open Vld fractievoorzitter Bart Tommelein heeft sinds de zomer van 2007 gestreden om de mogelijkheden voor zondagswerk opnieuw te verruimen.

Hij haalt nu zijn slag thuis: “Al lang pleit ik voor een oplossing voor de kusthandelaars. Door een beslissing van de toenmalige minister werd de handelingsvrijheid van de kusthandelaars drastisch beperkt. Personeel tewerk stellen op zondag werd zo goed als onmogelijk: een strop voor de lokale economie van de badsteden, waar alle winkelcentra in de winterperiode voornamelijk tijdens de weekends hun omzet realiseren. Het regende uiteraard klachten. Ik nam onmiddellijk het initiatief om deze onlogische beslissing ongedaan te maken en een nieuwe regeling uit te werken. Ik diende zelf een wetsvoorstel in en ondervroeg de minister verschillende keren.”

 

Vanaf 1 oktober is het voor kusthandelaars opnieuw toegestaan om personeel tewerk te stellen op zondag van 1 mei tot 30 september, tijdens de kerst- en paasvakantie en op dertien andere zondagen. “Mijn inspanningen hebben dus vruchten afgeworpen. Kusthandelaars kunnen opnieuw opgelucht ademhalen. De lokale economie kan ook op zondagen herleven.” Aldus een tevreden Bart Tommelein.

12:05 Gepost door mario declerck in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.