23-08-08

MIDDELKERKE BREIDT UIT

Middelkerke breidt uit

 

Regionaal stedelijk gebied Oostende goedgekeurd

 

Op voorstel van Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening, Dirk Van Mechelen (Open Vld), keurde de Vlaamse Regering het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor de afbakening van het regionaal stedelijk gebied Oostende goed. “Het GRUP komt tegemoet aan de Middelkerkse realiteit, aan de vraag van de inwoners van onze gemeente. Deze beslissing biedt de gemeente kansen om te groeien en te bloeien’: aldus een tevreden burgemeester Michel Landuyt.

 

Bijkomende woonzone

 

Bouwgrond in Middelkerke is een schaars goed. De minister keurde daarom een bijkomend woongebied goed. De oppervlakte bedraagt maar liefst 6 hectare. De Ettlingenwijk (Oostendelaan – Oude Sluisvaart) wordt in de richting van Oostende uitgebreid. Op die manier zal een bijkomende toegang van de huidige wijk naar de Oostendelaan mogelijk worden. Dit gebied zal worden ingevuld ten behoeve van permanente bewoners. Enkel eengezinswoningen zullen worden toegelaten. De nodige garanties zullen genomen worden zodat de doelgroep, jonge gezinnen met kinderen en vaste bewoners, bereikt wordt. “De vraag naar betaalbare bouwgrond is enorm. Vandaag is ons een oplossing aangereikt”: stelt Landuyt.

 

30 hectare bijkomend bedrijventerrein

 

Het GRUP biedt Middelkerke ook nieuwe economische impulsen. Naast de huidige extra 5,2 hectare lokaal bedrijventerrein, gelegen achter de huidige bedrijvenzone tussen de Oostendelaan en de Kalkaertstraat, wordt aansluitend 24 hectare regionaal bedrijventerrein voorzien. Het betreft moderne niet-milieubelastende bedrijvigheid. Winkelactiviteit is uitgesloten. “Een schrijnwerkerij met toonzaal, een pralinefabriekje, … zijn zaken die perfect binnen de visie passen”: verduidelijkt de burgemeester. De ontwikkeling van de site sluit perfect aan bij de poort van de luchthaven. Voor Middelkerke betekent dit bijkomende werkgelegenheid.

 

Groenzone

 

Het gebied van ruim 10 hectare tussen de woonzone en het bedrijventerrein wordt een overgangszone. De zone krijgt op termijn een parkachtige invulling. Het wordt een buffer ingericht ten behoeve van het woongebied. De woonwijk wordt dus omzoomd door een groene buffer. Het wordt dus een aangename en kindvriendelijke woonwijk.

 

“De beslissing van de regering is van groot belang voor de toekomst van Middelkerke. Het biedt ons de kans om het dynamisch karakter van de gemeente verder te ontwikkelen. Vandaag moet de administratieve molen op gang worden getrokken zodat we over 2 jaar effectief met de werken kunnen starten:” besluit de Michel Landuyt.

08:32 Gepost door mario declerck in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.